in

99% van de mensen heeft geen flauw idee wat dit ‘leeg’ verkeersbord betekent

Iedereen met een rijbewijs heeft op het theoretisch gedeelte van het examen ook vragen over verkeersborden moeten beantwoorden.

Die zijn er in allerlei maten en soorten. Het is belangrijk om ze allemaal te kennen alvorens de weg op te gaan. Er zijn niet alleen talrijke wegmarkeringen, maar ook honderden verschillende verkeersborden. Je moet achter het stuur ook direct snappen waarover een verkeersbord gaat.

Lees ook
Olivier S. (37) vermoordt 14-jarig meisje dat hij op Snapchat contacteerde, en ontvoert 2-jarige zus.

In de Kerkstraat in Essen is hilariteit ontstaan over een vreemd verkeersbord. Het is een blauw bord met een leeg wit vlak.Werkelijk niemand weet wat dit bord betekent. Op de sociale media doen mensen de wildste gokken.

Een vrouw laat weten: “Is dit bord verkleurd en mist er iets in het witte vlak, of is dit echt een verkeersbord? Ik ben benieuwd wat het betekent!” Onder het bordje hangt nog een bordje met daarop 100 meter. Niemand weet echter wat ze binnen 100 meter moeten doen of mogen verwachten.

Sommige sociale mediagebruikers denken dat er binnen honderd meter dan een zwembad of plein ligt. Ondanks de talrijke suggesties, heeft niemand het bij het rechte eind. Daarom vroeg Het Nieuwsblad de lokale schepen van mobiliteit Brigitte Quick om duidelijkheid. Die vertelt waar het bord echt voor staat.

Lees ook
Bizar: Linda moet geslachtsdeel van haar man 3 jaar lang schoonmaken omdat hij het niet doet

Ooit stond er een i op het bord, maar dat is door de jaren heen vervaagd. Het blijkt te gaan om een verouderd bord. Op deze borden werden informatiepunten aangekondigd. Quick vindt het niet kunnen dat er nu een betekenisloos bord hangt. “Onze technische dienst gaat het bord in kwestie nu snel verwijderen.”

“Dat deden ze onlangs ook in Horendonk, waar een soortgelijk bord boven de weg hing. Het is maar goed dat we inwoners hebben die opletten.”

Marco Borsato wordt vervolgd voor zedendelict met minderjarig meisje

9 jongeren vast voor verkrachten van meisjes (10 en 12)