in

9 jongeren vast voor verkrachten van meisjes (10 en 12)

Negen jongeren zijn door de Italiaanse politie opgepakt na een groepsverkrachting van twee meisjes (10 en 12). De meisjes, twee nichtjes van elkaar, werden eind augustus door de groep jongens verkracht in Caivano, een buitenwijk van Napels. Het incident leidde in Italië tot grote verontwaardiging en woede.

Lees ook
Elias (38) vermoord en in stukken teruggevonden

Speel mee
Zeven van de verdachten waren zelf ook minderjarig, twee niet. Volgens Italiaanse media is de groepsverkrachting ook gefilmd en kon live worden meegekeken via een videogesprek.

De aanklagers zeggen dat de groep de meisjes naar een verlaten sportcentrum had gelokt.

Bewijs op telefoons
De verdachten konden worden opgepakt nadat bewijsmateriaal was aangetroffen op ingenomen mobiele telefoons. Het Italiaanse persbureau ANSA schrijft dat dit voorval mogelijk slechts een van een reeks verkrachtingen was en dat de jongens mogelijk als bende werkten.

Lees ook
Vrouw die ruim 3000 keer onnodig 112 belde voor verloren dildo aangehouden

De Italiaanse premier Meloni bracht eerder vanwege het voorval een bezoek aan Caivano, een buurt die bekendstaat om jeugdcriminaliteit en de aanwezigheid van de maffia. Ze sprak haar afschuw uit en noemde het een ‘onmenselijke daad’ die het hele land had geschokt.

99% van de mensen heeft geen flauw idee wat dit ‘leeg’ verkeersbord betekent

Vrouw van 39 en man van 46 omgekomen: Dader Erasmus MC is Rotterdamse student