in

9-jarige jongetje dat uit IKEA verdween wordt uren later dood aangetroffen

Een gezin uit New York rouwt om het verlies van hun zoontje, dat dood werd aangetroffen nadat hij tijdens een dagje winkelen bij een IKEA in Brooklyn was verdwenen.

Hasebul Nehan (9) was aan het spelen met zijn broers en zussen toen zijn familie hem uit het oog verloor, vlak voordat de winkel woensdagavond sloot. Er werd wanhopig naar het jongetje gezocht, dat non-verbaal was en autisme had, zo meldde ABC 7.

Een zoektocht in de winkel leverde niets op. Uiteindelijk toonden de bewakingsbeelden hoe Hasebul vanaf de achterkant van de winkel richting het Erie Basin ging.

Na drie uur zoeken in het water werd het lichaam van Hasebul gevonden. Een tragisch ongeval dat ongelooflijk veel verdriet veroorzaakt.

Aan CBS News vertelde zijn moeder, Abida Sultan, dat een oppas haar hielp bij het letten op de kinderen terwijl ze winkelden. Maar Hasebul wist razendsnel te ontsnappen tijdens een onverhoeds moment.

Lees ook
Georgina eet wekelijks poep van haar vriend voor vitamine boost

De moeder zocht wanhopig naar de jongen, maar kon hem niet vinden omdat de winkel ging sluiten. Meerdere mensen hielpen, maar Hasebul was nergens te bekennen.

“We hebben een half uur lang de hele Ikea doorzocht. Ik zei tegen ze: ‘kijk, controleer de camera, controleer de camera. Ik zie mijn zoon niet, controleer de camera’”, vertelde Sultan aan CBS News.

PASSIE VOOR WATER
De kleine jongen was graag in de buurt van water. “Hij houdt ervan om rivieren te zien. Hij houdt ervan om de oceaan te zien. Ik neem er veel tijd voor”, vertelde zijn moeder kapot van verdriet.

“Nooit eerder gebeurd… dit is nooit eerder gebeurd”, vervolgde ze. “Hij rende de hele tijd weg voor snoep. We vonden hem. Ik dacht dat ik hem wel weer zou vinden.”

Hoewel Hasebul in het verleden meerdere keren uit zijn moeders zicht was ontsnapt, wist ze hem altijd terug te vinden. Op hartverscheurende wijze was het deze keer anders. Op de een of andere manier was het jongetje in het water terecht gekomen en kon hij er niet meer uit.

Lees ook
Trein rijdt 2 kinderen aan: jongen (10) overleden, 9-jarige in levensgevaar

“Ze zagen het niet. We dachten niet dat hij de rivier in kon”, vertelde Sultan. “Hij spreekt helemaal niet. Daarom kon hij niet roepen: ‘mama, help me!’”

De rouwende moeder zei dat ze van plan waren hem mee te nemen naar het water nadat ze klaar waren met winkelen. Ogenschijnlijk overmand door schuldgevoelens, zei ze tegen ABC 7: “Ik heb hem daarheen gebracht, waarom heb ik hem daarheen gebracht?”

TRAGISCH ONGEVAL
De politie gaat ervan uit dat de dood een ‘tragisch ongeval’ was, meldde CBS News. Een vertegenwoordiger van IKEA deelde een verklaring met de nieuwszender: “We zijn er kapot van door deze tragedie. Onze harten gaan uit naar de familie in deze moeilijke tijd.”

Hasebuls broer, Abibul Dehan, vertelde ABC 7 dat hij diepbedroefd was over het verlies van zijn broer. “Ik had zoveel plezier met hem, ook al was hij autistisch. Ik hield van hem, ik zal hem missen”.

Een vreselijke tragedie die zich in een oogwenk voltrok. Wij wensen de familie ontzettend veel sterkte en kracht toe. Rust zacht, Hasebul.

Vrouw geniet misschien net iets té hard van piercing in intieme delen

Marc van der Linden verlamd door herseninfarct