in

9 foto’s die bewijzen dat depressie geen gezicht heeft

Depressie is een ziekte die ernstig moet genomen worden. Helaas is het niet altijd eenvoudig te ontdekken.

Mensen die lijden aan depressie vechten met innerlijke demonen. Ondanks hoe moeilijk het is, tonen vele mensen met depressie echter niet dat ze ermee worstelen.

En in vele gevallen merk je het zelfs helemaal niet aan de persoon in kwestie.Deze hartverscheurende beelden bewijzen dat precies.

Elke dag kiezen mensen om hun leven te beeindigen.Een persoon kan zich vrolijk gedragen, maar diep vanbinnen worstelen met innerlijke demonen. Ze lachen misschien wel, maar hun hart ziel gaat door een hel.

poster
Ik kwam de verhalen tegen van deze mensen, en allen strijden ze tegen depressie, of zijn ze nauw verbonden met iemand met depressie.

Hun verhalen zijn een herinnering aan ons allemaal dat we nooit mogen stoppen met praten over deze ziekte.

We mogen nooit vergeten te vragen hoe het met onze geliefden gaat, en begrijpen dat iemand zich misschien heel slecht voelt, ook al toont hij of zij dit niet.

Hun verhalen zijn eveneens een herinnering dat we de vooroordelen en misverstanden moeten bestrijden die zoveel mensen hebben over depressie.Want het is niet omdat het gezicht lacht, dat het hart dat ook doet.

Dit is belangrijk:

“Je ziet er niet suïcidaal uit”, Ik herinner me deze woorden uit de mond van de dokter nadat ik hem net had verteld dat ik zelfmoordgedachten had.

Ik herinner me het moment toen ik als 14-jarige geen bevestiging genoeg kreeg, en me dom en beschaamd voelde.

Deze woorden kostten me bijna mijn leven. In beide foto’s ben ik suïcidaal. Misschien niet op dezelfde manier, maar op beide dagen had ik suïcidale gedachten in mijn hoofd. Stop de vooroordelen. Stop de stigmatisering!”

De zanger van de Amerikaanse rockband Linkin Park, Chester Bennington, pleegde zelfmoord in juli dit jaar.

Lees ook
Politie waarschuwt jeugd voor verslavend paars ‘hoestdrankje’: 'Lean is gevaarlijk’

Zijn vrouw deelde later deze foto van haar echtgenoot. Zoals je kan zien, ziet Chester er goed uit, en is hij aan het lachen in het bijzijn van zijn familie.

“Dit was enkele dagen voor mijn echtgenoot zichzelf beroofde van het leven. Suicidale gedachten waren aanwezig, maar je ziet ze nooit,” schreef zijn vrouw Talinda Bennington.

Dit is hoe Rayna, een moeder, de zelfmoordpoging van haar dochter beschrijft:

“Mijn dochter ook. De nacht voor ze in het ziekenhuis belande, ging ze naar het papa-dochter bal op school en beleefde ze een geweldige tijd. Gelukkig leeft ze nog, en probeert ze te werken aan haar ziekte. Ze was pas 8 toen.”

“Deze foto was slechts 7 uur genomen voor ik voor de derde keer zelfmoord wou plegen. De foto werd ’s ochtends genomen, toen we even gingen wandelen en iets gingen eten met Eli.

We lachten, en genoten van onze tijd. Die avond nam ik een overdosis waardoor ik in het ziekenhuis belande voor een week. We moeten leren over zelfmoord in plaats van het onderwerp te negeren.”

Agnieszka Ostrowska schrijft over haar vriend die ervoor koos om zelfmoord te plegen. Niemand in zijn familie wist dat het niet goed met hem ging.

En ik verwijt hen niets. Hoe kan dat ook, als hij er zo uitziet?“Dit is mijn vriend, twee weken voor hij zichzelf heeft opgehangen. Ik zal het nooit begrijpen…”

Tasha Bernstein praat over haar zoon Gavin, die niet ouder werd dan 17 jaar.

“Dit is m’n zoon, net voor hij opzocht op de computer hoe hij zich op een goeie manier kon ophangen. Twee dagen later voerde hij het plan uit.”

Dit is wat Joe zegt over zijn depressie:

Lees ook
Dierenbeulen amputeren 4 poten van puppy en laten hem achter in bos

“Dit is depressie in ons huis. Ik probeerde mezelf op te hangen op zolder toen het plafond brak en viel waardoor mijn familie wist wat ik wou proberen.

Ik vecht elke dag. Mijn echtgenoot probeer zijn best te doen maar kan niet meer dan dat. Ik begrijp het niet.

Ik weet niet waarom ik er niet van af geraak. Ik heb een prachtige familie. Ik voel me egoïstisch, verloren, ziek en boos. Ik probeer elke dag iets goed te vinden zodat het me hoop geeft voor morgen. Vandaag probeer ik.”

Brittany, een moeder, deelde een eerlijk bericht over haar ziekte, iets wat je nooit zou raden in de foto hieronder.

“Ja, het is mogelijk om je depressief te voelen als je een kind hebt. Ik hoor dingen zoals ‘jij hebt geen reden om depressief te zijn in haar buurt’.

Deze berichten helpen niet, maar zorgen ervoor dat ik me nog slechter ga voelen. Mensen zeggen me ‘het enige wat je nodig hebt is een gezond dieet en wat beweging’.

Ik wil slaan op zo’n mensen, ook al bedoelen ze het goed. Depressie belet je van het doen van dingen, want het is letterlijk een chemische onbalans in je hersenen.”

Deze laatste foto zegt alles denk ik. Zelfde persoon, twee compleet verschillende gezichten, en 1 ziekte.

“Depressie heeft geen “look” of GEZICHT. Ik kan opstaan, een geweldige dag hebben, en me nog steeds suïcidaal voelen.

Soms op de dagen waar ik me het minst depressief voel, zijn de dagen waarop ik het het moeilijkst heb. Depressie heeft geen ‘gezicht’, stop de stigmatisering.”

Dit toont aan dat je nooit zeker kan zijn hoe iemand zich voelt, puur gebaseerd op hun uiterlijk.

Als je je depressief voelt, of je kent iemand die depressief is, zoek dan professionele medische hulp.

Laten we eerst en vooral het ware ‘gezicht’ van depressie delen tot de stigmatisering en misverstanden stoppen!

Man trilt van angst nadat hij maandenlang door gewelddadige vriendin in elkaar geslagen werd.

Man (70) berooft bank, want ‘cel is beter dan thuis bij mijn vrouw’