in

5 kinderen onwel na buitenspelen in Den Haag, slachtoffers met spoed naar ziekenhuis

Vijf kinderen zijn zaterdagavond door nog onbekende reden onwel geraakt na het buitenspelen in Den Haag. De slachtoffers zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat om kinderen in de leeftijd van vier tot veertien jaar, meldt de brandweer. De politie heeft bij twee kinderen een speekseltest afgenomen, waarbij één kind een positieve uitslag had.

Lees ook
Maaike Oomes (35) vermist

De hulpdiensten werden iets voor 19.00 massaal opgeroepen. Er werd een melding gedaan van mogelijke koolmonoxide. De brandweer heeft de woningen gecontroleerd op de aanwezigheid van koolmonoxide. De metingen waren negatief, meldt een woordvoerder.

Voor de slachtoffers zijn in totaal zes ambulances opgeroepen. Alle kinderen zijn vervoerd naar het ziekenhuis om daar verder onderzocht te worden waarom ze allemaal niet lekker zijn geworden. Het gaat om vijf kinderen uit twee gezinnen. De straat is in verband met het onderzoek afgesloten.

Lees ook
Opgepakte vrouw (21) steekpartij in Hema Wormer had winkelverbod, was net filiaal uitgezet door politie

Bij twee kinderen is een speekseltest afgenomen, waarvan één kind een positieve uitslag had. ,,De politie zal deze kinderen later nog eens ondervragen wat ze nu precies gedaan of gegeten hebben om in ieder geval de ware toedracht boven water te krijgen”, aldus de brandweer. Volgens calamiteitensite Regio15 wordt er rekening mee gehouden dat de vijf buiten iets hebben gevonden en daarvan gegeten hebben.

Foto: Woede om Geraldine Kemper die met ontbloot bovenlijf over festival loopt!

Man die Marly stalkte en vermoordde pleegt zelfmoord op haar verjaardag