in

22-jarige man sterft nadat hij in 10 minuten een fles Coca Cola opdrinkt

Een Chinese man is overleden nadat hij in een korte tijd 1,5 liter Coca Cola had opgedronken. De doodsoorzaak is een gasophoping in zijn lichaam, waardoor zijn lever geen zuurstof meer kreeg. Dat melden artsen.

De 22-jarige jongen had het warm. Hij besloot een fles Coca Cola in slechts tien minuten op te drinken om af te koelen. Zes uur later kreeg hij ineens last van een opgezwollen maag en hevige pijn. De jongen besloot naar het ziekenhuis te gaan.

Lees ook
Man woont drie maanden op vliegveld uit angst om te vliegen

Verhoogde hartslag
Verschillende tests lieten zien dat de gezondheid van de man snel verslechterde. Zo kreeg hij een verhoogde hartslag, een lage bloeddruk en ademde hij snel. De 22-jarige had verder geen onderliggende gezondheidsproblemen.

Uit een ct-scan bleek dat hij abnormaal veel gas in zijn darmen en poortader had. De artsen in het ziekenhuis probeerden het gas te laten ontsnappen. Ook kreeg hij medicijnen om zijn lever te beschermen, maar na twaalf uur bleek uit bloedonderzoek dat de man ernstige leverschade had. Zijn toestand verslechterde en hij stierf achttien uur na de behandeling.

Gasbellen
Volgens doktoren is de jongen gestorven door een gasophoping in zijn lichaam, waardoor zijn lever geen zuurstof meer krijg, aldus het medisch tijdschrift Clinics and Research in Hepatology and Gastroenterology.

Lees ook
Kankerpatiënt in verzorgingstehuis aangetroffen met maden die uit zijn oren kropen

Een Britse expert betwijfelt echter of het drinken van anderhalve liter Coca Cola de doodsoorzaak is. Professor Nathan Davies, een biochemicus aan University College London, zegt tegen MailOnline dat hij vermoedt dat de jongen is overleden door een bacteriële infectie veroorzaakt door een interne gasophoping. Deze bacteriën kunnen voor gasbellen zorgen die uiteindelijk ook vergelijkbare problemen kunnen veroorzaken.

Volgens hem hoeven Coca Cola-fans zich niet ineens zorgen te maken als ze een grote hoeveelheid cola op een dag wegdrinken. ,,Maar erg gezond is het niet’’, aldus Davies.

Man met grootste jongeheer op deze planeet deelt foto waarin hij zijn pretstok met komkommer vergelijkt

Denis en zijn vriendin drinken elkaars pis “om hun toewijding aan elkaar te bewijzen”